Back to All Events

Saarten tyttäret + Nihkee akka: Voisi jo lempiä!

”Eikö nämä nuorten naisten kasvutarinat ole jo vähän nähty?”

Älä luulekaan – tämä on vasta alkua!

Voisi jo lempiä on konsertti ja ainutlaatuinen kohtaaminen: Korjaamon Vintin lavalle nousevat lavarunouden Suomen mestari Nihkee Akka ja rohkeasta, intensiivisestä ilmaisustaan tunnettu laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret.

Nihkeen Akan ajankohtaiset ja viiltävän tarkkanäköiset runot kietoutuvat saumattomasti Kantelettaren teksteihin, joista Sabrina ja Saarten tyttäret tekee laulunsa. Nuorten naisten äänet sulautuvat yhdeksi, ja se ääni kantaa 1800-luvulta tähän päivään. Eikä se ääni enää vaikene!

Jonna Nummelan lavarunoileva alter ego Nihkee Akka nivoo teksteissään yhteen politiikkaa, omakohtaisia kokemuksia ja huumoria.

"Lavarunous ei ole uusi keksintö. Larin Parasken kaltaiset kansanrunoilijat huudattivat yleisöjä laulumailla jo satoja vuosia sitten. Jo tällöin naisoletettujen omat kokemukset kääntyivät tarinoiksi, ja jo tuolloin näitä aikansa runoilevia akkoja ei haluttu nähdä taiteilijoina. Voisi jo lempiä- konsertti on väkevä muistutus suomalaisesta runonlaulamisen perinteestä ja elävänä sykkivä todiste alan tulevaisuudesta.”

VOISI JO LEMPIÄ! Sabrina ja Saarten tyttäret x Nihkee Akka
Lauantaina 27.4.2019 klo 19.00
Kulttuuritehdas Korjaamon Vintti, Töölönkatu 51 A-B
Liput 20/16 euroa ennakkoon Tiketti.fi:stä ja ovelta 22/17 euroa. Konserttiin on 18 vuoden ikäraja.