Back to All Events

Neitsy Maarian rukous

  • Ristinkirkko 4 Kirkkokatu Lahti, 15110 Finland (map)

Filianna Lahden Naislaulajien sekä Sabrina ja Saarten tyttäret -laulukollektiivin joulukonsertti Neitsyt Maarian rukous rauhoittaa kuulijan joulun ikiaikaisuuden äärelle. Konsertissa kuullaan sekä perinteistä että aivan uutta joulumusiikkia. Kahden upean ja erilaisen kuoron kaunis musiikki kietoo kuulijan hellään joulutunnelmaan.

Nuori, laajaa kiinnostusta herättänyt helsinkiläinen Sabrina ja Saarten tyttäret -laulukollektiivi kantaesittää joulukuussa 2017 Neitsy Maarian virsi -joulukonsertin, josta valittuja helmiä kuulemme yhteiskonsertissa. Kantelettaren samanniminen jouluruno on sävelletty ja sovitettu mystiseksi kokonaisuudeksi kollektiivin nuorten naisten voimin. Kantelettaren joulukertomus alkaa, kun pahaa-aavistamaton Maaria syö metsästä löytämänsä houkuttelevan puolukan. Tarina kuljettaa kuulijat metsän halki Ruman Ruotuksen tupaan, kipuvuorelle, huorien synnytyspaikkana toimivaan hevostalliin ja lopulta: joulun ihmeen äärelle. Lopussa kaikki iloitsevat, taivaan tähtiä myöten.

Suurta yleisön suosiota niittänyt Filianna Lahden Naislaulajat tarjoilee konsertissa kattauksen ihanimpia, perinteisiä suomalaisia joululauluja. Laulujen joukossa on rakastettuja klassikoita kuten Arkihuolesi kaikki heitä, En etsi valtaa loistoa ja Maa on niin kaunis. Sydämeeni joulun teen, Mökit nukkuu, lumiset sekä Varpunen jouluaamuna Filiannan tulkitsemina herkistävät kuulijan kuin kuulijan. Tutut laulut vievät sävelillään lapsuuden jouluihin, lämpimiin hetkiin ja kauniimpiin muistoihin.

Neitsyt Maarian rukous
Lahden Ristinkirkossa
Lauantaina 16.12.2017 kello 18

Liput: 15/10 €, etukäteen laulajilta ja ovelta tuntia ennen konserttia käteisellä.

Lämpimästi tervetuloa konserttiin!