Takaisin kaikkiin tapahtumiin

VOISI JO LEMPIÄ: ILOMANTSI

SABRINA JA SAARTEN TYTTÄRET + NIHKEE AKKA ILOMANTSISSA 24.7.2021

“Eikö nämä nuorten naisten kasvutarinat ole jo vähän nähty?”

Älä luulekaan – tämä on vasta alkua!

Voisi jo lempiä on konsertti ja ainutlaatuinen kohtaaminen: Ravintola Parppeinpirtin lavalle nousevat lavarunouden Suomen mestari Nihkee Akka ja rohkeasta, intensiivisestä ilmaisustaan tunnettu laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret.

Nihkeen Akan ajankohtaiset ja viiltävän tarkkanäköiset runot kietoutuvat saumattomasti Kantelettaren teksteihin, joista Sabrina ja Saarten tyttäret tekee laulunsa. Nuorten naisten äänet sulautuvat yhdeksi, ja se ääni kantaa 1800-luvulta tähän päivään. Eikä se ääni enää vaikene!

Jonna Nummelan lavarunoileva alter ego Nihkee Akka nivoo teksteissään yhteen politiikkaa, omakohtaisia kokemuksia ja huumoria.

"Lavarunous ei ole uusi keksintö. Larin Parasken kaltaiset kansanrunoilijat huudattivat yleisöjä laulumailla jo satoja vuosia sitten. Jo tällöin naisoletettujen omat kokemukset kääntyivät tarinoiksi, ja jo tuolloin näitä aikansa runoilevia akkoja ei haluttu nähdä taiteilijoina. Voisi jo lempiä- konsertti on väkevä muistutus suomalaisesta runonlaulamisen perinteestä ja elävänä sykkivä todiste alan tulevaisuudesta.”

VOISI JO LEMPIÄ! Saarten tyttäret x Nihkee Akka

Lauantaina 24.7.2021 klo 20:30

Ravintola Parppeinpirtti, Parppeintie 4 82900 Ilomantsi

Esityksen kesto on noin 1,5 tuntia sisältäen puolen tunnin väliajan.

Liput 28 € tai lippu + keittiön tarkkaan valikoidut herkkupalat ennakkotilauksesta 45 €. Varaa liput herkkupaloineen viimeistään viikkoa ennen konserttia sähköpostitse osoitteesta parppei@ilomantsinmuseot.fi tai puhelimitse numerosta 050 3758787.

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1204728666622022

Aikaisempi tapahtuma: 24. heinäkuuta
VOISI JO LEMPIÄ: PUNKAHARJU
Myöhempi tapahtuma: 16. lokakuuta
AINON TARINA – MEIDÄN TARINAMME: HELSINKI