MUSIIKKI

LAULUKOLLEKTIIVI SABRINA JA SAARTEN TYTÄRTEN musiikki pohjautuu yhtyeen luotsaajan, musiikin maisteri Sabrina Ljungbergin (s. 1989) Kantelettaren runoihin luomiin sävellyksiin. Kyseessä on kokonaan uusi taidemuoto, jossa musiikkiin yhdistyy teatteri, tanssi, improvisointi ja kehorytmiikka. 

Vuonna 2015 perustettu, musiikin ammattilaisista ja kokeneista harrastajista koostuva yhtye kehittää itseään määrätietoisesti ja luo omaa musiikkia myös kollektiivisesti. Ikiaikaisiin kansanrunoihin perustuvat laulut kertovat nuoren naisen elämästä – ajasta aikaan kasvukivut ja onnenaiheet ovat samanlaisia. Heittäytyvä ilmaisu, vahva läsnäolo ja draamallinen jännite ovat leimallisia yhtyeen esityksille.

Toukokuussa 2019 Sabrina ja Saarten tyttäret julkaisi Saaren neito -musiikkivideon ja kesäkuussa yhtye julkaisi samannimisen EP:n. Vuonna 2018 yhtyeeltä ilmestyi ensimmäinen musiikkivideo ja EP Lemmennosto.

Kesäkuussa 2019 yhtye sijoittui arvostetussa Aarhus Vocal Festivalin kuorokilpailussa toiseksi ja sai lisäksi erikoispalkinnon innovatiivisimmasta esityksestä. 

Sabrina ja Saarten tyttäriä ovat tukeneet taloudellisesti muun muassa Suomen Kulttuurirahasto, Karjalan Sivistysseura sekä Musiikin Edistämissäätiö.

Sabrina ja Saarten tytärten ainutlaatuinen musiikki ja esiintyminen ovat puhuttelevimmillaan livenä. Tervetuloa lämpimästi keikalle!

 
Sabrina ja Saarten tyttäret ilahdutti omalla ohjelmistollaan ja olemalla aivan oma itsensä: nuorten naisten luova yhteisöllinen projekti, kokonaistaideteos esitystä, koreografiaa, musiikkia ja tekstiä. Piirilaulun tapaan etenevä esitys oli esittäjien oma juttu, joka ei tuntunut kaipaavan yleisöä toimiakseen.
— Tampereen Sävelen kuorokatselmus, kesäkuu 2017
 
 

Live @ vapaan taiteen tila 12/2017

 
 

Live @ Vapaan Taiteen tila 1/2017

 
 
 

Kiinnostuitko?

Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjouspyyntö! Autamme mielellämme luomaan unohtumattoman shown tilaisuuteesi, oli sitten kyseessä yksityistilaisuus suvun kesken tai yritystapahtuma. Mukaansatempaava, taitava ja nuorekas kuoro sopii muun muassa häätilaisuuksiin, syntymäpäiville, avajaisiin, rippijuhliin, yritysten cocktailtilaisuuksiin sekä erilaisiin taide- ja kulttuuritapahtumiin.