saarten tyttäret

Sabrina ja Saarten tyttäret syntyi Sabrina Ljungbergin ideasta kutsua hyviä ystäviään laulamaan yhdessä Kantelettaren ikiaikaisiin runoihin säveltämäänsä uutta, rytmikästä ja tarttuvaa musiikkia. Ensimmäisistä yhteisistä sävelistä lähti rakentumaan Saarten tytärten luova yhteisö. 

Perinnerunoista huolimatta Sabrina ja Saarten tyttäret ei ole perinteinen naiskuoro, vaan kasvaessa ja jatkuvasti uutta oppiessaan ryhmä on ryhtynyt säveltämään musiikkia myös kollektiivisesti. Saarten tyttäret kannustavat toisiaan uskaltautumaan epämukavuusalueille: kehorytmiikka, improvisaatio ja vahvaan ilmaisuun heittäytyminen ovat yhtyeen ydintä. 

Tyttäret jakavat Kantelettaren nykyihmistäkin koskettavia runoja Mitä me tytöt suremma -iltojen muodossa. Illoissa pureudutaan naiseksi kasvamisen teemoihin ja tutustutaan Kantelettaren runoihin keskustellen, laulaen ja kehorytmiikan keinoin. Illat ovat täynnä innostunutta tutkimista, puheen porinaa, liikutuksen kyyneliä ja yhdessä tekemisen riemua!

Tytärten parinkymmenen musiikin ammattilaisen ja taitavan harrastajan joukkovoima säveltää, treenaa, hulluttelee, palaa ruotuun, tunteilee ja laulaa. Ja laulamisen jälkeen juhlii!