Takaisin kaikkiin tapahtumiin

AINON TARINA – MEIDÄN TARINAMME: HELSINKI

Helsingissä Vapaan taiteen tilassa lauantaina 13.11. kello 14. Väliajallisen esityksen kesto noin 1,5 tuntia.

Laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret säveltää, tuottaa ja kantaesittää 5-vuotisjuhlakaudellaan 2021 Ainon tarinan, läpisävelletyn teoksen Kalevalan neljänteen runoon. Teos syntyy laulukollektiivin jäsenten voimin kollektiivisena sävellysprosessina yhtyeen taiteellisen johtajan, musiikin maisteri Sabrina Ljungbergin ohjauksessa. Ainon tarina esitetään viiden konsertin kiertueena Helsingissä, Lahdessa ja Turussa.

Ainon tarinan teemat ovat tuttuja tämän ajan ihmiselle: nuoren itsenäistymisen haasteet, seksuaalinen väkivalta, mielenterveysongelmat, ympäröivästä yhteisöstä syrjäytyminen, itsemurha, läheisen kuolemasta toipuminen, ristiriitainen äitisuhde. Ainon tarinan kautta kuulijalla on mahdollisuus syvimpien inhimillisten kokemusten käsittelemiseen, ja raskaat aiheet saavat taidekokemuksen kautta helpommin lähestyttävän muodon. Teoksen läpi kantaa lohdullinen sanoma: Kipeimmästäkin surusta voi selvitä, tai ainakin sen kanssa voi oppia elämään.

Täysin uutta musiikkia sisältävä teos kuljettaa kuulijan Ainon ajattomiin mielenmaisemiin. Musiikki menee luihin ja ytimiin riipaisevan kauniiden kappaleiden seuratessa toinen toistaan. Herkkien tunnelmien vastapainona kuullaan myös rytmiä, rosoa ja ristiriitaa: elämän soundeja. Poikkitaiteellisuus on ominaista kollektiivin esiintymiselle, ja sitä nähdään lavalla myös tällä kertaa: a cappella -naiskuoron lisäksi lavalla kuullaan ja nähdään muun muassa koreografiaa, live-elektroniikkaa sekä videoprojisointia.

AINON TARINAN HELSINGIN ESITYKSET

Lauantai 16.10.2021 kello 18, ensi-ilta (LOPPUUNMYYTY)
Lauantai 13.11.2021 kello 14 (LOPPUUNMYYTY)
Lauantai 13.11.2021 kello 18 (LOPPUUNMYYTY)

Vapaan taiteen tila, Vilhonvuorenkuja 15–16, Helsinki

Liput: https://holvi.com/shop/saartentyttaret/section/ainon-tarina-2021/

Facebook-tapahtuma: https://fb.me/e/1Kmj7J2l9

Syksyn 2021 Ainon tarina -esitykset on loppuunmyyty, mutta vuodelle 2022 on tulossa lisää Ainon tarina -konsertteja.

Aikaisempi tapahtuma: 16. lokakuuta
AINON TARINA – MEIDÄN TARINAMME: HELSINKI
Myöhempi tapahtuma: 13. marraskuuta
AINON TARINA – MEIDÄN TARINAMME: HELSINKI