Takaisin kaikkiin tapahtumiin

Ainon tarina – meidän tarinamme: Vaasan kuorofestivaali

Perjantaina 27.5.2022 kello 19, Ritz, Vaasa

Vaasan kuorofestivaalien pääkonsertti. Väliajallisen esityksen kesto noin 1,5 tuntia.

Laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret säveltää, tuottaa ja kantaesittää 5-vuotisjuhlakaudellaan 2021 Ainon tarinan, läpisävelletyn teoksen Kalevalan neljänteen runoon. Teos syntyy laulukollektiivin jäsenten voimin kollektiivisena sävellysprosessina yhtyeen taiteellisen johtajan Sabrina Ljungbergin ohjauksessa.

Ainon tarinan teemat ovat tuttuja tämän ajan ihmiselle: nuoren itsenäistymisen haasteet, seksuaalinen väkivalta, mielenterveysongelmat, ympäröivästä yhteisöstä syrjäytyminen, itsemurha, läheisen kuolemasta toipuminen, ristiriitainen äitisuhde. Ainon tarinan kautta kuulijalla on mahdollisuus syvimpien inhimillisten kokemusten käsittelemiseen, ja raskaat aiheet saavat taidekokemuksen kautta helpommin lähestyttävän muodon. Teoksen läpi kantaa lohdullinen sanoma: Kipeimmästäkin surusta voi selvitä, tai ainakin sen kanssa voi oppia elämään.

Täysin uutta musiikkia sisältävä teos kuljettaa kuulijan Ainon ajattomiin mielenmaisemiin. Musiikki menee luihin ja ytimiin riipaisevan kauniiden kappaleiden seuratessa toinen toistaan. Herkkien tunnelmien vastapainona kuullaan myös rytmiä, rosoa ja ristiriitaa: elämän soundeja. Poikkitaiteellisuus on ominaista kollektiivin esiintymiselle, ja sitä nähdään lavalla myös tällä kertaa: a cappella -naiskuoron lisäksi lavalla kuullaan ja nähdään muun muassa koreografiaa, live-elektroniikkaa sekä videoprojisointia.


Aikaisempi tapahtuma: 1. huhtikuuta
KAUAS: Helsinki
Myöhempi tapahtuma: 18. kesäkuuta
Yksityistilaisuus: hääjuhla