Takaisin kaikkiin tapahtumiin

Ainon tarina – Meidän tarinamme: Helsinki

LOPPUUNMYYTY!

28.1.2023 esitys on loppuunmyyty.

____________________________

Syksyllä 2021 kantaesitetty ja loppuunmyyty Ainon tarina tulee taas! Esitämme teoksen Vapaan taiteen tilassa Helsingin Sörnäisissä lauantaina 28. tammikuuta klo 19.

Ainon tarina on laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tytärten säveltämä, täysin uudenlainen konserttielämys. Teos pohjautuu Kalevalasta tuttuun kertomukseen nuoresta naisesta elämän suurimpien päätösten ja vaativimpien paineiden keskellä. Yhtye on säveltänyt kaiken teoksen musiikin yhdessä, taiteellisen johtajansa Sabrina Ljungbergin luotsaamana.

Ainon tarina esittelee Kalevalan Ainon moderniin sävelkieleen ja omakohtaiseen ilmaisuun puettuna. Ainon tarinan teemat ovat tuttuja tämän ajan ihmiselle: nuoren itsenäistymisen haasteet, seksuaalinen väkivalta, mielenterveysongelmat, ympäröivästä yhteisöstä syrjäytyminen, ristiriitainen äitisuhde. Ainon tarinan kautta kuulijalla on mahdollisuus syvimpien inhimillisten kokemusten käsittelemiseen, ja raskaat aiheet saavat taidekokemuksen kautta helpommin lähestyttävän muodon. Teoksen läpi kantaa lohdullinen sanoma: Kipeimmästäkin surusta voi selvitä, tai ainakin sen kanssa voi oppia elämään.

A cappella -naiskuoron lisäksi teoksessa on mukana musiikillisina elementteinä improvisointia sekä muusikko Johannes Kairan maagista live-elektroniikkaa. Näyttämötoteutuksessa on mukana draamaa, koreografiaa sekä valokuvaaja Suvi Sievilän visualisointi ja videoprojisointi, joka toteutetaan yhdessä kuvataiteilijan, graafisen suunnittelijan Jesse Pasasen kanssa.

Liput 32/24/5 € Holvi-nettikaupasta:
https://holvi.com/.../ainon-tarina-vapaan-taiteen-tila.../

Taideyliopiston opiskelijat veloituksetta ovelta. Taideyliopiston opiskelijoille on varattu ensi-iltaan matto- ja tyynypaikkoja katsomon etuosaan. Kuusi ensimmäisenä saapunutta Taideyliopiston opiskelijaa mahtuvat katsomoon.

Esityksen kesto on noin 90 minuuttia väliajan kanssa.

HUOM! Konsertissa käytetään voimakkaita valoja sekä videoprojisointeja. Videoprojisoinnit saattavat olla pelottavia lapsille, joten suosittelemme, että alle 14-vuotiaat lapset saapuvat konserttiin aikuisen seurassa.

Sisältövaroitus: Lähisuhdeväkivalta

Tilan esteettömyystiedot: https://vapaantaiteentila.fi/info/#tilan-tiedot

Ainon tarinan toteutumista tukevat Suomen Kulttuurirahasto, Musiikin Edistämissäätiö ja Otto Malmin säätiö.

Lisätietoa konsertista: www.saartentyttaret.com/ainontarina

Facebook-tapahtuma: https://fb.me/e/2wSTBZJuP

Myöhempi tapahtuma: 27. huhtikuuta
Ainon tarina: Kansalliskirjasto