Mikä ihana sunnuntai! Neitsy Maarian virsi sai ensiesityksensä

Kuva: Jesse Pasanen

Kuva: Jesse Pasanen

Essi:

Huh huh, millainen päivä Saarten tyttärillä oli eilen! Saimme esittää Neitsy maarian virsi -joulukonserttimme ensimmäistä kertaa yleisölle, kun pidimme avoimet kenraaliharjoitukset Vantaan taidemuseossa Artsissa. Eipä se silti harjoitukselta tuntunut: penkkirivit täyttyivät kuulijoista, ja kun Eevan improvisoitu soolo käynnisti konsertin, me laulajatkin tempauduimme täysillä joulun ikiaikaiseen, mystiseen tunnelmaan.

Vantaan katutanssiyhdistyksen tanssijat Isabella (kuvassa), Sanna ja Johan tulkitsevat upeasti Maarian, piian ja puolukan roolit! Kuva: Jesse Pasanen

Vantaan katutanssiyhdistyksen tanssijat Isabella (kuvassa), Sanna ja Johan tulkitsevat upeasti Maarian, piian ja puolukan roolit! Kuva: Jesse Pasanen

Uskon, että konsertti oli monelle meistä unohtumaton. Näitä biisejä ei ole kuultu missään aiemmin. Olemme säveltäneet konsertin musiikin itse, ja osalle meistä kyseessä oli elämän ensimmäinen sävellystyö. Miten upealta tuntui päästää oma esikoisbiisi maailmalle ja tuntea, kuinka yleisö ottaa sen vastaan! Kollektiivisesta säveltämisestä voit lukea lisää Sabrinan postauksesta.

Sukunsa hylkäämä -kappaleen tunnelmia. Kuva: Jesse Pasanen

Sukunsa hylkäämä -kappaleen tunnelmia. Kuva: Jesse Pasanen

Mistä me sitten laulamme? Joulusta, sellaisin sanoin kuin siitä on Suomessa muinoin kerrottu. Kantelettaren joulutarina alkaa, kun viattomana käyskentelevä nuori Maaria nappaa mättäältä suuhunsa puolukan – ja tulee raskaaksi! Maarian äidillä on vaikeuksia sulattaa uutinen, joten Maaria joutuu etsimään paikan jossa synnyttää. Matkaan mahtuu tunteiden koko kirjo, epätoivosta suurimpaan riemuun. 

Nousi kuu, yleni päivä, armas aurinko havahti! Tällä tarinalla on onnellinen loppu. Kuva: Jesse Pasanen.

Nousi kuu, yleni päivä, armas aurinko havahti! Tällä tarinalla on onnellinen loppu. Kuva: Jesse Pasanen.

Keikan jälkeen saimme yleisöltä palautetta, joka lämmittää mieltä vielä pitkään:

"Lähtö-biisi aiheutti neljästi kylmät väreet."

"Upeaääniset naiset, hieno ja erilainen koreografia, yllätyksellinen ja hieno kokonaisuus."

"Kyllä lauluääni on kuitenkin kaikkein kaunein!"

"Koukuttava esitys kuunnella ja katsoa, herätti monia eri tunteita."

Onneksi tämä oli vasta alkua! Konsertin varsinainen ensi-ilta on ensi perjantaina 15.12. Helsingissä (Vapaan taiteen tila, Sörnäinen klo 18 ja 20) ja sunnuntaina 17.12. esiinnymme Hyvinkäällä (Hyvinkään taidemuseo klo 17)! Liput menevät kovaa vauhtia kaupaksi, mutta vielä konsertteihin on paikkoja jäljellä. Kätevimmin nappaat liput taskuusi Holvi-lippukaupasta.

Nähdään ihan pian, maltamme tuskin odottaa!

Kuva: Jesse Pasanen

Kuva: Jesse Pasanen