Uutena laulajana mukaan Saarten tyttäriin - Mintun tunnelmia

Viime syksyn laululeirillä Joutsassa ehdittiin ottaa myös promokuvia. Päivi, Minttu ja Sonja testailivat Aeai-kannelta.

Viime syksyn laululeirillä Joutsassa ehdittiin ottaa myös promokuvia. Päivi, Minttu ja Sonja testailivat Aeai-kannelta.

Minttu:

"Syksyllä 2016 opiskelukaverini Aliisa kertoi keikasta, jolla hän olisi mukana. Se olisi ihan kotinurkillani, ja Aliisa kutsui kuuntelemaan. Kotityöt yrittivät ottaa niskaotteen, ja nuorempi tyttöni vastusteli. Päätin kuitenkin lähteä kuuntelemaan uutta musaa – kun nyt on kerran tässä kotinurkilla. Pakotin vastentahtoisen tyttöni Jempun mukaan. 

Eturivin paikat odottivat meitä sopivasti. Musiikki alkoi, laulu vei mennessään. Hyvän olon tunne valtasi. Jemppu kysyi keikan jälkeen, kauanko se kesti, sillä se oli liian lyhyt. 45 minuuttia ei siis riittänyt. Olimme molemmat niin vaikuttuneita! Kuulin, että kaunis musiikki oli Sabrinan itsensä säveltämää. Kaiken kruunasivat koreografiat. Missään vaiheessa ei keskittyminen herpaantunut tai tullut tylsää hetkeä.

Viime kesän lopulla huomasin, että laulukollektiiviin etsittiin uusia laulajia. Mietin, olisiko se minulle mahdollista, pääsisinköhän minä mukaan?

Tykästyin Sabrina ja saarten tyttäret -laulukollektiiviin niin, että kävin kuuntelemassa heitä aina kun mahdollista. Jempusta oli tullut jo fani. Hän olisi kaivannut levyä, jota kuunnella kotona.

Viime kesän lopulla huomasin, että laulukollektiiviin etsittiin uusia laulajia. Mietin, olisiko se minulle mahdollista, pääsisinköhän minä mukaan? Olinko jo liian vanha? Lähetin Aliisalle viestin ja kysyin, mitä hän tuumaa. Aliisa kannusti hakemaan. Voihan jännitystä!

Videohakemuksen ja koelaulun jälkeen sain kuulla olevani yksi Saarten tyttäristä. Mikä onni: päästä laulamaan uutta upeaa musiikkia ja toteuttamaan unohduksissa ollutta muusikkoutta. Mietin kyllä, miten suuri naislauma voi tulla toimeen ilman erimielisyyksiä ja hömpötyksiä. Huomasin kuitenkin heti, että hyvin! Meidät uudet laulajat otettiin erittäin lämpimästi vastaan. Nopeasti oli laululeiri, jolla pääsi tutustumaan paremmin uusiin kavereihin.

Harjoitukset otetaan tosissaan ja niiden ulkopuolella sitten hömpötellään ylimääräiset.

Sabrina on erittäin kannustava ja määrätietoinen johtaja, joka ottaa paikkansa. Hän pitää jokaisen laulajan fokuksen oikeassa asiassa. Harjoitukset otetaan tosissaan ja niiden ulkopuolella sitten hömpötellään ylimääräiset. Kaikki on ollut hyvin organisoitua: tieto, nuotit, ohjeet. Kaikesta on ollut helppo ottaa selvää tai kysyä, sillä jokainen vanha tytär on neuvonut aina tarvittaessa.

Viime syksyn keskityimme uuteen Neitsy Maarian Virsi -konsertin ohjelmistoon, joka oli tytärten itse säveltämää. Olin aluksi hämmästynyt, että sävellystyö oli jaettu. Kuinka upea ajatus ja lopputulos! Jokainen kappale oli säveltäjänsä näköinen, mutta samalla kokonaisuus oli yhtenäinen.

Joka kerta treeneihin on ilo mennä ja sieltä pois lähtiessä on voimaantunut, hyvä olo.

On ollut helppo olla uutena mukana. Työtä on riittänyt vaativan ohjelmiston harjoittelussa, mutta kaikki on ollut erittäin antoisaa ja palkitsevaa. Joka kerta treeneihin on ilo mennä ja sieltä pois lähtiessä on voimaantunut, hyvä olo. Ympärillä olevat tyttäret ovat lämminsydämisiä, heihin on ollut kunnia tutustua. Jokaisessa asuu kunnianhimo, ja saamamme palaute joulukonserteista on ollut riemastuttavaa. On suuri onni olla yksi saarten tyttäristä ja kulkea yhteistä matkaa kohti tulevaa."

Essi Lehto