Neljä inspiroivaa musavideota

Johanna:

Sabrina ja Saarten tyttäret on ottamassa tänä vuonna monta askelta kohti uutta. Toukokuussa äänitämme ensimmäistä kertaa ohjelmistoamme. Kesän kynnyksellä suunnitteilla on myös musavideon tekeminen.

Videon suunnittelun merkeissä on hyvä tehdä pieni inspiraatiokierros musavideomaailmaan. Tähän valikoituneissa videoissa on läsnä vesi, ranta tai saari. Voisiko näistä löytää jotain ideoita Sabrina ja Saarten tytärten ensimmäiseen musiikkivideoon?

Grex Musicus - Göta

Grex Musicus on saanut Peder Karlssonin sanattomaan lauluun uudenlaisen jännitteen videon avulla. Hieno sävellys luo tunnelman jo itsessään, mutta sen herättämät tunteet voimistuvat, kun niille luodaan samastuttava miljöö. Jo alussa katsojan mielenkiinto herää odottamaan, mihin laulajat ovat matkalla. Niin onnellisen ja rauhallisen näköisinä! Kuinka hyvin tämä musiikki sopiikaan vielä lämpimään ja raukeaan loppukesän päivään. Kai kesää saa jo odottaa?
 

Emma Salokoski Ensemble - Veden alla

Ah, takavuosien hitti iskee edelleen yhtä lujaa. Uskomattoman kaunis ja intensiivinen melodia, joka virtaa eteenpäin kuin aaltojen jatkuva liike. Ihanan Emma Salokoski Ensemblen kappaleen keskeisin elementti on vesi, ja on luonnollista tuoda se myös videoon mukaan. Miljööksi on valittu kuitenkin paratiisirannan sijaan kaupungin merenranta.

Ensemble Norma - Ei-kenenkään-maa

Ensimmäisenä Ensemble Norman videosta ponnahtaa esiin äärimmäisen kaunis leikkaus. Alun kuvat vaihtuvat suhteellisen nopeaan tahtiin, mutta meren läheisyyden aistii heti. Ehdottoman hieno tuotanto, vaikka mitään selvää tarinaa video ei näytäkään. Vahvat lyriikat puhukoot puolestaan.

Sigur Ros - Glósóli

Tässä Sigur Ros:n videossa islantilainen maisema on yhtä keskeinen osa videota kuin sen keskelle tuotavat hahmot. Yhtyeen islanninkieliset sanoitukset jäävät mysteeriksi, mutta video kertoo omaa tarinaansa. Myös tässä jännitettä kasvatetaan yhdessä maagisen musiikin kanssa loppua kohden. Mikä onkin sitten yhtä pelottava kuin yllättäväkin. Hui!

Millaisia ovat kaupungin saarten tyttäret?

Niin Kantelettaren tekstit kuin kollektiivimme nimi vievät vahvasti luontotematiikkaan. Ehkä video voisi antaa mahdollisuuden ottaa erilaista perspektiiviä näihin tuttuihin aiheisiin? Millaisia ovat kaupungin saarten tyttäret? Onko kaipuu "sinne jonnekin kauas" lopulta sama niin saaressa kuin lähiössä syntyneellä?

Sabrina ja Saarten tyttäret on ennenkin ottanut loikkia modernin katutaiteen puolelle. Ehkä seuraava inspiraatiokierros suuntautuukin räppivideoiden rosoiseen maailmaan? Why not!