Esittelyssä uusimmat Saarten tyttäret!

uudet.jpg

Saarten tyttäriin on liittynyt vuoden aikana uusia laulajia: Anna, Martta ja Emmi! Anna on ollut mukana Saarten tyttärissä vuoden alusta lähtien, Martta ja Emmi liittyivät joukkoon syksyn alussa. Pyysimme heitä kertomaan fiiliksiään ja jakamaan musiikillisia oivalluksiaan!

Emmi: 

uudet_emmi.jpg

Mitä odotat loppuvuodelta?

Odotan ehdottomasti eniten Kantelettaren joulutarina -esityksiä, jolloin pääsen ensimmäistä kertaa esiintymään Saarten tytärten kanssa. Valmiiseen, muiden hiomaan konserttikokonaisuuteen hyppääminen on minulle täysin uusi kokemus – yleensä konsertteja kuitenkin lähdetään treenaamaan alusta lähtien yhdessä. On ollut jännittävää sukeltaa mukaan muiden säveltämiin biiseihin ja tutustua tarinan hahmoihin, jotka ovat muille jo niin tuttuja! 

Nimeä merkittävin viimeaikainen musiikkielämyksesi:

Kävin Rakkautta ja Anarkiaa -leffafestareilla katsomassa Amazing Gracen, joka on konserttielokuva Aretha Franklinin samannimisen livealbumin äänityksistä. Uppouduin Arethan äänen voimakkuuteen ja sen taitavaan ja vaivattoman kuuloiseen käyttöön aivan täysin ja toivoin, ettei leffa loppuisi koskaan. Suomalainen leffayleisökin villiintyi muutamiin spontaaneihin huudahduksiin ja aplodeihin, mikä ei toki ollut mitään verrattuna Arethan yleisön hurmokseen.

Mikä on tärkein oivalluksesi laulajana?

Ehkä viimeisen vuoden aikana olen oivaltanut, että itseään ei tarvitse lokeroida niin tiukasti. Kun lakkasin ajattelemasta, että olen vain tietyn tyyppinen laulaja, minulle on auennut uusia soundeja, uusia äänenkorkeuksia ja rohkeutta laulamiseen. Vaikka kuorolaulussa oma paikka vakiintuukin yleensä sille äänialueelle, jota laulaa varmimmin, sitä ei kannata ottaa koko totuutena siitä, mihin oma ääni pystyy.

Martta:

uudet_martta.jpg

Mitä odotat loppuvuodelta?

Kauniita syysilmoja, pimeneviä iltoja ja kynttilöiden loistetta sekä tietysti joulua! Odotan myös kovasti tulevia kokemuksia Saarten tytärten kanssa niin keikkalavoilla kuin niiden ulkopuolellakin.  

Nimeä merkittävin viimeaikainen musiikkielämyksesi:

Pari viikkoa sitten kävin kuuntelemassa Vesalan konserttisalikiertueen keikan. Se oli huikea! Ihailen, kun joku tekee omaa juttuaan niin intohimoisesti ja taitavasti. Kyyneleiltä ja kylmiltä väreiltä ei voinut välttyä.

Mikä on tärkein oivalluksesi laulajana?

Tärkein oivallukseni laulajana on se, että pitää tehdä sellaista, mikä on itselleen merkityksellistä. Siitä lähtien, kun lopetin laulutunnit, olen kokenut, että minun pitäisi jotenkin päästä taas mukaan musiikin pariin, mieluiten laulamaan. Eikä mennyt kuin yhdeksän vuotta, kun aika oli kypsä. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Anna:

uudet_anna.jpg

Mitä odotat loppuvuodelta?

Minusta on ihan mahtavaa päästä esittämään Kantelettaren Joulutarinaa! Kävin viime jouluna kuuntelemassa konsertin, ja sen innoittamana hainkin saarten tyttäriin mukaan. Melodiat ovat tarttuvia ja palauttavat minulle mieleen viime joulun konserttikokemuksen kuulijan roolissa. Olemme työstäneet Ainon tarinaa kollektiivisesti säveltäen ja säveltäjäryhmissä alkaa syntyä upeita tuotoksia. On hienoa päästä kokeilemaan omia siipiä säveltäjänä ja saada siihen kannustusta koko laulukollektiivilta. Paljon on siis mielenkiintoisia projekteja syksyllä, joita kaikkia odotan innolla!

Nimeä merkittävin viimeaikainen musiikkielämyksesi:

Kävin kuuntelemassa Järvenpäässä Siba Folk Bigbandin konserttia ja se oli ihan huikea! Taidokkaan kansanmusan tahdissa pääsi fiilistelemään viime kesän Kaustisen festareita, jotka olivat nekin täynnä huikeita keikkoja ja tansseja yötä myöten. Kansanmusa oli ihana piristys pimeneviin syysiltoihin!

Mikä on tärkein oivalluksesi laulajana?

Laulu on äärettömän mielenkiintoinen instrumentti ja oivalluksia syntyy jatkuvasti. Oman instrumentin tutkailu ei lopu koskaan, vaan aina löytää ja oppii jotain uutta! Saarten tyttärissä on upeita ja todella erilaisia laulajia, joista yhdessä koostuu rikas soundi. Viime aikoina oivalluksia on tullut erityisesti yhdessä laulamisesta ja yhteisen soundin hakemisessa. Saimme keväällä Soila Sariolalta hyviä vinkkejä, kuinka omalla laululla voi värittää toisen laulajan soundia. Näin saadaan hienoja sävyjä aikaan ja omalla kohdallani oivalsin, kuinka monella eri tavalla yhteissointia voidaankaan löytää ja muokata.

Sabrina Ljungberg