Aarhus, täältä tullaan!

Sabrina ja Saarten tyttäret pakkaa kimpsut, kampsut sekä mustikanvarvut (!) ja suuntaa torstaina Tanskan Aarhusiin, Pohjoismaiden suurimmille vokaalimusiikin festarille. Sabrina kertoo kisasta ja lähdön tunnelmasta:

“Tulevana viikonloppuna koittavaa Aarhusiin kisamatkaa on odotettu riveissämme jo kauan: kutsukirje arvostetun kilpailun finaaliin tipahti sähköpostiluukkuun viime vuoden joulukuussa. Siitä alkoi kilpailumatkan suunnittelu, johon on osallistunut taiteellisen johtajan lisäksi erillinen matkatiimi ja liuta muita tyttäriä.

Suunniteltavaa on riittänyt majoituksesta matkojen järjestämiseen, apurahojen hakuun, kisaohjelmiston suunnitteluun ja pakollisen kilpailubiisin sovittamiseen, kisalookin viimeistelyyn ja totta kai siihen tärkeimpään: varsinaisen kilpailuohjelmiston treenaamiseen ja yhtyeemme virittämiseen kisakuntoon.

Loistavassa iskussa oleva yhtyeemme on valmiina jännittäviin ja varmasti ikimuistoisiin hetkiin – yhdessä oman joukkueemme sekä muiden eri maista saapuvien laulumusiikille sydämensä menettäneiden kanssa!

Aarhusissa mitellään tulevana viikonloppuna sekä lauluyhtyeiden että kuorojen sarjoissa. Kilpailussa jokainen yhtye pääsee esittämään vapaasti valitsemaansa ohjelmistoa sekä tuomariston määräämään, kilpailua varten yhtyeen sovittaman kappaleen. Tänä vuonna pakollinen biisi on Peter Gabrielin Down to Earth, josta olen sovittanut Saarten tytärten näköisen ja kuuloisen version. Mielenkiintoista pian kuulla, miten erilaisia versioita jokainen yhtye on saanut aikaiseksi! 

Yhtyeillä on 15 minuuttia aikaa tehdä vaikutus kansainväliseen vokaalimusiikin ammattilaisista koostuvaan tuomaristoon. He ovat Jonathan Minkoff, Malene Rigtrup sekä Bertrand Gröger, joista lisää kilpailun nettisivuilla.

Nyt on hyvä hetki kurkistaa, minkälaisten viiden tasokkaan ja keskenään erilaisen yhtyeen kanssa saammekaan tulevana lauantaina kisailla. Kilpailu käynnistyy Sabrina ja Saarten tytärten esityksellä.

Saarten tytärten edustusjoukkue uusissa pelipaidoissa, osa 1/2

Saarten tytärten edustusjoukkue uusissa pelipaidoissa, osa 1/2

Meidän jälkeen toisena vuorossa on Maze. Maze on kahdenkymmenen laulajan kuoro Rotterdamista Alankomaista. Vuonna 2016 perustettua kuoroa johtaa kilpailumenestystäkin saavuttanut Merel Martens.

Mazen jälkeen kisalavan valtaa Jazzchor Der Uni Bonn (D) eli Bonnin yliopiston jazzkuoro Saksasta. Noin 50 opiskelijasta koostuva kuoro esittää jazzia mutta myös musiikkia muista genreistä. Kuoroa kipparoi Jan-Hendrik Herrmann.

Kolmantena vuorossa on huikea Hellscore, joka ilmoittaa genrekseen ’metal a cappella’. Kahdenkymmenen laulajan sekakuoro esittää heviklassikoita laidasta laitaan. Musiikin yhtyeelle sovittaa kuoronjohtaja Noa Gruman.

Hellscoren jälkeen vuorossa on Momentum, nuori Kööpenhaminan yliopiston musiikkitieteen laitoksen yhtyeyteen perustettu sekakuoro. Yhtyeen ohjelmistosta löytyy laaja kirjo pop-musiikkia indieballadeista crossoveriin, ja sitä ovat johtaneet monet arvostetut kuoronjohtajat. Tässä Momentumin kisatervehdys.

Kilpailun viimeisenä esiintyjänä kuullaan sveitsiläistä yhtyettä A Cappella Pop Choir. Vajaan 30 nuoren laulajan kunnianhimoinen yhtye esittää hittimusiikkia viime vuosikymmeniltä. Kuoroa johtaa Christof Tschudi, joka myös sovittaa yhtyeen musiikin.

Perjantaina kuullaan lauluyhtyesarjassa niin ikään kuutta yhtyettä: suomea edustava ILO, Ambrosia, VOXID, Sub5, UMAMI Vocals sekä Jazzation. Lauluyhtyeiden ja kuorojen tarkemmat esittelyt löytyvät Aarhus Vocal Festival 2019 -festivaalin nettisivuilta.

Saarten tytärten edustusjoukkue uusissa pelipaidoissa, osa 2/2

Saarten tytärten edustusjoukkue uusissa pelipaidoissa, osa 2/2

Odotamme innolla lauantaita ja koko kilpailua! Ylpeydellä ja jääkiekon kultajuhlien hengessä viemme ylpeinä mahtavinta joukkuelajia, kuorolaulua sekä vahvaa suomalaista osaamista maailmalle. Tuliaisina tuomme toivottavasti paljon inspiraatiota ja uusia ystävyyksiä kuoromaailmasta. 

Pitäkää meille peukkuja ja olkaa kuulolla – lisää mustikanvarvuista ja muita kisakuulumisia luvassa loppuviikosta!”

aarhus1.jpeg
Essi Lehto