Ainon tarina – tunnelmia ensi-illasta

 

Sabrina ja Saarten tytärten Ainon tarina sai ensi-iltansa lauantaina 16.10.2021. Konsertti esitettiin loppuunmyydylle katsomolle Helsingin Vapaan taiteen tilassa.

Ainon tarina -teos perustuu Kalevalan neljänteen runoon. Kuva: Suvi Sievilä photo/grafia

Ainon tarinan ensi-iltapäivä valkeni Helsingissä aurinkoisena. Vapaan taiteen tila Sörnäisissä alkoi puoliltapäivin täyttyä innostuneesta hälinästä, kun tyttäret ja Ainon tarina –tiimi saapuivat valmistelemaan iltaa. Katsomon tuolirivit, lavan valot ja rekvisiitta oli aseteltu paikoilleen jo kenraali-iltana, joten aikaa jäi äänenavaukselle ja yhteiselle keskittymiselle. Hermostuneisuutta ja jännitystä oli ilmassa, mutta yhdessä tehty lämmittely, syventyminen äänimaisemaimproon ja kollektiivin tuki sai koko tytärjengin hengityksen tasaantumaan ja hymyn huulille.

Saarten tyttäret Päivi Ilkka ja Katja Huurinainen keskittyvät kuuntelemaan viime hetken palautteet. Kuva: Suvi Sievilä photo/grafia

Taiteellinen johtaja Sabrina Ljungberg luo treeneihin lämpimän ilmapiirin kannustamalla työryhmää. Kuva: Suvi Sievilä photo/grafia

Illan saapuessa ja kellon lähestyessä kuutta visualistimme Suvi Sievilä tarkisti vielä, että lavasteet ovat paikoillaan, Vapaan taiteen tilan valomestari Carita Elko teki viime hetken säätöjä, Johannes Kaira valmistautui omaan live-elektroniikka osuuteensa ja erikoistytär Jesse Pasanen asettui videoprojektorin ääreen. Tyttäret siirtyivät lavan takaosaa rajaavien videoprojisointikankaiden taakse. Olimme valmiina. Yleisö alkoi valua sisään ja asettui katsomoon. Vapaan taiteen tilan iloinen pulina hiljentyi, kun valot sammuivat ja Johanneksen intron ensisävelet kajahtivat. Projisointikankaalle ilmestyi hahmo. Ainon tarina sai alkaa.

“Vielä tälle tyttärelle kihlat kiljuen tulevat”. Kuva: Suvi Sievilä photo/grafia

Tosi upea kokonaisuus Ainon tarinassa. Kiitos!! Hienosti visuaalisuus ja elektroninen musa täydensi teidän laulua. Mahtavaa! Selkeät koreografiat ja loppuun asti viedyt liikkeet. Ja tietysti teidän bravuuri, eli mahtava läsnäolo.
— Katsojapalaute 2021

“Pääsi kääri palmikoille, silkkinauhoille sitaise, sormet kullan sormuksihin.” Ainon roolissa Emmi Salervo. Kuvat: Suvi Sievilä photo/grafia

Kokoajan oli sellanen olo, että mitäköhän nyt, ja ei yhtään tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuu! Tosi yllätyksellinen. Ai nyt ne jorailee tuolla!
— Katsojapalaute 2021

Ainon tarina -teos tarjoilee kuulijoilleen suuria tunteita laidasta laitaan. Ainona Sonja Nyblin. Kuvat: Suvi Sievilä photo/grafia

Kuorokonsertteja on haastava uudistaa, mutta te onnistuitte siinä erinomaisesti! Äänisuunnittelu ja projisoinnit toimi tosi hyvin musiikin kanssa.
— Katsojapalaute 2021
Mun mielestä teidän esitystapa ja yleisilme on siirtyneet modernimpaan suuntaan. En tiedä vaikuttiko ääni- ja kuvaefektit siihen, mutta ne toi mielenkiintoisen lisän esitykseen.
— Katsojapalaute 2021

Suvi Sievilän visuaalinen suunnittelu ja videoprojisoinnit sekä Johannes Kairan elektroninen soundimaailma tuovat Ainon tarinaan modernia syvyyttä. Kuvat: Suvi Sievilä photo/grafia

Kiitos vielä kauniista konsertista. Rakensitte hienoja tunnelmia todella taidokkaalla laululla ja valo-/äänimaisemilla. On ilo nähdä miten teidän kollektiivi toimii. Sabrina on luonut hienon konseptin, jossa teidän kuorolaisten kädenjälki saa näkyä vahvasti.
— Katsojapalaute 2021

Vellamon neidot kutsuvat Ainoa luokseen. Ainon roolissa Pirita Härkisaari. Kuvat: Suvi Sievilä photo/grafia

Ainon tarinan esitykset 2021 on loppuunmyyty.

Haluatko tietoa tulevista esiintymisistämme?
Lähetä meille yhteydenottopyyntö ja valitse aiheeksi “Haluan tietoa tulevista keikoistanne”.

 
Emmi Salervo