Johannes Kaira soittaa Saarten tytärten keikalla itse suunnittelemaansa sähkökanteletta

Kalevalan päivän keikalla Tenhossa on luvassa rajoja rikkova musiikkielämys, kun Saarten tyttäret saa seurakseen muusikko Johannes Kairan. 

Johannes yhdistelee musiikissaan urbaaneja biittejä ja sähkökanteleella luomiinsa melodioihin. Saarten tytärten keikkojen lisäksi Johannes on tehnyt musiikkia rap-yhtyeessä ja soittanut improvisaatioon pohjautuvaa elektronista musiikkia klubeilla.

Uniikkia meininkiä on siis luvassa! Pyysimme Johannesta kertomaan vähän tulevasta keikasta ja tavastaan tehdä musiikkia.

Kuva: Jesse Pasanen

Kuva: Jesse Pasanen

Johannes, mitä uutta tuot mukanasi Saarten tytärten musiikkiin?

”Tuon Saarten tytärten biiseihin elektronisen puolen ja annoksen improvisaatiota. Käytän kanteleen lisäksi luupperia ja syntetisaattoria, ja käytännössä kaikki musiikki syntyy esiintymishetkellä improvisoimalla. Se on minun tapani tehdä musaa.” 

Kantele mielletään perinteiseksi kansanmusiikkisoittimeksi. Mihin kaikkeen sähkökantele venyy?

”Elektroninen kantele antaa mahdollisuuden samplata ja luoda erilaisia ääniefektejä. Se vapauttaa. Kanteleen rajoitteena on tähän asti ollut äänen volyymi: se on ollut hiljainen sylisoitin. Elektronisuus vapauttaa soittimen isoille klubeille, vahvistetun musan maailmaan."

"Samalla kun keikkailen kanteleen kanssa, teen tuotekehittelyä. Keikalla käyttämäni soitin on prototyyppi uudesta, kanteleeseen pohjautuvasta soittimesta, jonka kehittämistä teen päivätyökseni.”

Kuva: Jesse Pasanen

Kuva: Jesse Pasanen

Kuva: Jesse Pasanen

Kuva: Jesse Pasanen

Tule keskiviikkona Tenhoon kuuntelemaan, millaisiin mittoihin Saarten tytärten biisit kasvavat, kun niihin yhdistyvät Johanneksen biitit ja sähkökantele! 

 

Saarten tyttäret Afterwork

Ke 28.2. klo 18-18.45

Tenho Restobar, Helsinginkatu 15

Vapaa pääsy