Ikimuistoinen, pökerryttävä vuosi 2018!

Jos vuosi 2017 oli Saarten tyttärille tapahtumarikas ja upeita konsertteja täynnä, onnistui vuosi 2018 yllättämään meidät entisestään! Kiireisen keikkakalenterin lisäksi olemme saaneet työskennellä monen inspiroivan taiteilijan kanssa. Vuoden aikana on tapahtunut myös monta ensimmäistä asiaa: ensimmäinen ulkomaille suuntautunut keikkamatka, musiikkivideo, EP sekä televisioesiintyminen! Olemme onnellisen pökertyneitä kuluneen vuoden pyörityksen jälkeen ja entistäkin motivoituneempia tarttumaan ensi vuoden haasteisiin ja projekteihin. Tässä katsaus vuoden 2018 kohokohtiin:

Kuva1.JPG

Vuosi starttasi perinteisellä Lahden laululeirillä. Tehokkaan treenaamisen lomassa juhlittiin Virven syntymäpäiviä yllätysretkellä trampoliinipuistoon! Laululeirillä pidettiin lisäksi ensimmäinen Saarten tyttäret ry:n vuosikokous.

Kuva: Esa-Pekka Tupala

Kuva: Esa-Pekka Tupala

Kuva: Esa-Pekka Tupala

Kuva: Esa-Pekka Tupala

Kalevalan päivää juhlittiin helmikuussa Tenho Restobarissa afterwork-keikan merkeissä. Elektronista kanteletta soittava Johannes Kaira oli mukana keikalla luomassa mystisiä äänimaisemia ja tarttuvia rytmejä lauletun musiikin taustalle.

kuva5.jpg
kuva6.jpg

Työskentely Johanneksen kanssa syventyi ja kehittyi kevään aikana. Teimme yhdessä kaksi upeaa Sytyttää! - konserttia Järvenpäässä sekä Lahdessa. Muistamme erityisesti Lahden huikean yleisön, joka ryhtyi lopuksi tanssimaan viimeisessä encore biisissä! Tätä on Sytyttää! -konsertti parhaimmillaan!

kuva7.JPG
kuva8.jpeg

Vapun alla järjestettiin jo toistamiseen keväisiä tuntoja herättelevä Voisi jo lempiä -konsertti. Tällä kertaa Saarten tytärten kanssa lavalle astui silmiä ja korvia hivelevä Mieskuoro Euga. Vaikka tytärten intensiivinen lavaesiintyminen saattoi aluksi hieman säikäyttää kunnollisia mieskuorolaisia, ottivat he lavan ja tytärten sydämet haltuun komealla esiintymisellään. Kiitos vielä, Mieskuoro Euga!

Toukokuun alussa Sulasol -lehti teki jutun Saarten tyttäristä ja kollektiivisesta säveltämisestä. Jutun voit lukea myös verkossa lehden sivuilta 12-13.

kuva9.jpg
kuva10.jpg
Kuva: Roosa Vollakka

Kuva: Roosa Vollakka

Kuva: Roosa Vollakka

Kuva: Roosa Vollakka

Toukokuussa tehtiin Saarten tytärten historiaa, kun pääsimme äänittämään ensimmäisen EP:mme sekä kuvaamaan Lemmennosto-musiikkivideon! EP:n kolme kappaletta äänitettiin yhden päivän aikana keskittyneesti ja innostuneesti. Tässä studiossa oli äänittänyt Suomen huippuartisteja, ja nyt me saimme antaa parastamme - lopputuloksen kuulet Spotifysta!

Lemmennosto-musiikkivideo kuvattiin helteisenä toukokuun päivänä, ja kokemus oli unohtumaton! Kuvaaja Antti Vuori ohjasi meitä taidokkaasti. Videon voit katsoa Youtubesta. Julkaisun jälkeen video lähti elämään sosiaalisessa mediassa aivan omaa elämäänsä, ja tähän päivään mennessä se on saavuttanut yli 33 000 katselukertaa. Huh.

kuva15.jpg
kuva16.jpg
kuva17.jpg

Saarten tytärten haave ulkomaanmatkasta toteutui heinäkuussa, kun lähdimme kuvankauniille Saarenmaalle konsertoimaan ja viettämään laatuaikaa yhdessä. Esiinnyimme yhdessä Johannes Kairan kanssa Muhun museolla, jylhässä Kuresaaren linnassa sekä idyllisessä ravintola Saaremaa Veskissä. Ehdimme konserttien välissä nauttia metsän keskellä sijaitsevan hirsihuvilamme paljusta, luoda tulevaisuuteen tähyävän unelmakartan sekä retkeillä Sõrven majakalle. 

kuva18.jpg

Elokuussa ahkeroimme keikkarintamalla sekä vietimme laulukollektiivin kolmevuotissyntymäpäiviä. Lisäksi saimme koelaulujen kautta neljä upeaa laulajaa riveihimme! Heidän ajatuksiaan kuluneesta syksystä voit lukea tästä blogipostauksesta.

Esiinnyimme Tuusulan taiteiden yössä historiallisessa Halosenniemessä, kiersimme Kuorojen kierroksella ja konsertoimme Helsingin Taiteiden yössä tunnelmallisella majakkalaiva Relandersgrundilla

Laulukollektiivimme löysi syksyllä myös uuden harjoittelutilan Vantaan Myyrmäestä. Myyräncoloksi nimetty entinen virastotalo ja nykyinen kulttuurikeskus tarjoaa erinomaiset harjoittelutilat sekä mahdollisuuden muokata tiloja käyttäjiensä näköiseksi. Tilassa työskentelee myös muita kulttuurialan ihmisiä, ja olemmekin erittäin innostuneita mahdollisuuksista luoda tapahtumia ja kulttuuria Myyrmäkeen yhdessä ja erikseen.

kuva19.jpg
kuva20.jpg
kuva21.jpg

MTV3 lähestyi meitä Makumuistoja -ohjelman merkeissä, ja niinpä Saarten tytärten synttärijuhlat ikuistettiin alkusyksystä mahtavan kuvaustiimin voimin tunnelmallisissa pihajuhlissa Lahdessa! Juontajat Jenni Kokander ja Kari Lumikero viettivät päivän Saarten tytärten Päivin ja Aulin kanssa valmistellen juhlaillallista ja keskustellen yhtyeemme kolmevuotisesta taipaleesta. Illemmalla naapurit ja ystävät saapuivat kuuntelemaan puutarhakonserttiamme, ja lopulta kokoonnuimme pitkän pöydän ääreen nauttimaan monenlaisia herkkuja. Ilta oli ikimuistoinen! Erityismaininta uusille laulajille, joille päivä oli ensimmäinen Saarten tytärten riveissä - ja heti kameroiden edessä! Koelauluissakin vaadittu rohkeus ja heittäytymiskyky näkyivät nyt toden teolla. Jos et ehtinyt television ääreen, Makumuistoja-ohjelman voi katsoa Maikkarin nettisivuilla.

jooga.jpg

Syyskuussa suuntasimme laululeirille Joutsaan, jossa aloitimme joulukonserttien valmistelun. Päivät alkoivat kehoa lämmittävillä joogatuokioilla, ja pitkien harjoituspäivien jälkeen saimme nauttia saunasta ja hyvästä ruuasta. Kirkkaan tähtitaivaan alla käytiin vielä uimassa lämpöisessä järvessä, ja nukkuipa eräs laulaja yönsä ulkona riippukeinussa alkusyksyn lämmöstä vielä nauttien.

soila3.jpeg

Syksyn aikana työskentelimme inspiroivien ammattilaisten kanssa ja saimme kullanarvoisia vinkkejä kokonaisvaltaisen esiintymisen kehittämiseksi. Kurkkulauluguru Sauli Heikkilä opetti meille kurkkulaulun perusteita, ja tekniikka tulikin heti käyttöön Kantelettaren joulutarina -joulukonsertissamme. Sini Koskelainen veti ajatuksia herättävän ja monipuolisen ilmaisutyöpajan, josta ammensimme ideoita muun muassa joulukonsertissa nähtyyn, synnytystä kuvaavaan improvisaatioteokseen. Loppuvuodesta upea Soila Sariola tuli työstämään kanssamme joulukonsertin haastavampia kappaleita. Ongelmakohdat ratkesivat Soilan taitavissa käsissä, ja laulukollektiivi löysi paremmin yhteisen sisäisen rytmin.

Marraskuussa järjestimme kolmannen Mitä me tytöt suremma -työpajaillan, nyt Myyrmäessä. Työpaja oli tällä kertaa kohdennettu myös miehille, ja työpajaan osallistuikin kaikenikäisiä naisia ja miehiä. Kantelettaren runot herättivät jälleen kerran vilkasta keskustelua, yleisö sai nauttia lauluesityksistä ja lopuksi kaikki pääsivät kokeilemaan kehorytmiikkaa. Yleisön osallistaminen ja välitön vuorovaikutus tuntuu erittäin antoisalta ja tuo vaihtelevuutta tavanomaisiin konsertteihin. Järjestämme ajatuksia herätteleviä työpajoja myös tilauksesta - hieno ohjelmanumero esimerkiksi työpaikan virkistyspäivään!

kuva26.jpg
kuva27.jpg
Kuva: Jesse Pasanen

Kuva: Jesse Pasanen

Vuosi huipentui Kantelettaren joulutarina -konsertteihin joulukuussa. Marjatan ja puolukan kohtaamisesta kertova teos esitettiin ensin Lahdessa ja Vantaalla. Upeina ja tarinaan heittäytyvinä tanssisolisteina nähtiin Samuli Eloranta, Anni Vuorinen ja Aida Tervo. Viikon hengähdystauon jälkeen saimme esiintyä Helsingissä kahdessa loppuunmyydyssä konsertissa. Helsingissä kanssamme esiintyivät viime vuodelta tutut, taitavat tanssijat Isabella Mansnerus, Johan Högsten ja Sanna Hoang. Konserteissa laulajien yllä nähtiin Kalevala Korun upeat Kosmos-sarjan kaulakorut, ja yleisölle tarjoiltiin virkistävät juomat Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta. Kalevala Korun ja Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan lisäksi konserttia tukivat Karjalan sivistysseura, Polttimo ja Myyrmäen hoitokulma.

Kuva: Jesse Pasanen

Kuva: Jesse Pasanen

Hengästyttävän vuoden jälkeen olo on kaikkensa antanut ja onnellinen. Sabrina ja Saarten tyttäret vetäytyi joulukonserttien jälkeen ansaitulle joululomalle, mutta pian pääsemme kertomaan tulevan vuoden jännittävistä tapahtumista. Pysy siis kuulolla!

Kiitos, että olit mukanamme tänä vuonna!