Esittelyssä Mieskuoro Euga!

Saarten tyttäret yhdistää tänä keväänä voimansa mieskuoro Eugan kanssa! Luvassa on romanttinen kevätkonsertti vapun korvilla. Tästä tulee hauskaa!

Pyysimme Eugaa kertomaan, millainen porukka oikein on kyseessä:

“Dynaaminen, innovatiivinen, tinkimätön”, kuvailee kuoronjohtaja Visa Yrjölä.

MieskuoroEuga_kehitys.jpg

Lahjakkaita nuoria mieslaulajia riveihinsä kokoava Euga pyrkii monipuolisuuteen ja innovatiivisuuteen yli lajirajojen. Yhteistyötä kuoro on tehnyt muiden muassa huippu-urkuri Pétur Sakarin ja viimeisimpänä 2017 tuoreen pelimusiikkiorkesteri Game Music Collectiven kanssa.

Kesällä 2018 Euga matkaa Bratislavaan kilpailemaan, ja syksyllä kuoro keskittyy erityisesti baltialaiseen musiikkiin. Tuleville vuosille on suunnitteilla muun muassa eräs temaattinen, osin monitaiteellinen konserttisarja, mutta tästä kuoro kertoo lisää vähän tuonnempana!

Vuonna 2011 perustettu Euga täyttää pian 7 vuotta.

Visa Yrjölä

Visa Yrjölä

“Tässä ajassa väki on osittain vaihtunut, mutta kuorossa on vielä toistakymmentä perustajajäsentä, ja kuoro on kasvanut yhteen soinnillisesti ja muutenkin valtavan paljon”, kertoo Yrjölä kuoron muuttumisesta vuosien varrella.

Hienot yhteiset kokemukset, kuten menestyksekkäät matkat Cornwalliin, Wieniin ja Berliiniin, ovat olleet perustoiminnan ohella tärkeitä tiiviin yhteishengen kehittäjiä, Yrjölä sanoo.

"Uskaltaisin ehkä myöntää, että meininki on yleisesti ottaen hieman rauhoittunut vuosien varrella, mutta valtavan hauskaa on edelleen sekä harjoituksissa että niiden ulkopuolella”.

Sakari Pulkkinen

Sakari Pulkkinen

Sakari Pulkkinen on laulanut Eugassa alusta alkaen. Yrjölän tavoin hänkin pitää kuoron vahvuuksina yhteishenkeä ja innostusta tehdä hyvää musiikkia.

“Meiltä vaaditaan ja myös meistä saadaan ulos laatua. Repertuaariimme kuuluu myös erilaisia kappaleita, mikä on virkistävää. Laulun ulkopuolella me pidämme yhdessä myös paljon hauskaa. Aika velikultia.”

Euga on erittäin innoissaan päästessään konsertoimaan yhdessä Saarten tyttärien kanssa Vapun alla Helsingissä!

"Kevätmusiikki on tekstiltään varsin viriiliä ja soinniltaan kepeää. Kuulemme varmasti lämminhenkistä laulua toisiltamme”, Pulkkinen uskoo.  Yrjölä kertoo, että mieskuorona on mukavaa vaihtelua päästä esiintymään yhteisnumeroissa myös sekakuoron osana, ja on kiinnostavaa tutustua lähemmin estetiikkaan ja heittäytymiseen, jolla Saarten tyttäret musiikkia tekevät. Kantelettaren tekstit muodostavat hienon kehyksen musiikillisesti vaihteleville kappaleille.

Sunnuntai 29.4. ja Balderin sali kannattaa jo merkitä kalenteriin! Kerromme tästä kuplivan keväisestä konsertista pian lisää.

Ps. Eugalla on muuten hyvä meininki myös Facebookissa!