Ikimuistoinen studiopäivä

Päivi:

Kaksi viikkoa sitten Helsingin Valimolla kävi kova kuhina, kun 13 innokasta Saarten tytärtä virittäytyi äänitystunnelmiin. Yksi yhtyeemme suurimmista ja tärkeimmistä virstanpylväistä jännitti kaikkia meistä varmasti yhtä paljon. Olimme edellisenä iltana hioneet huippuunsa kolme äänitettäväksi valittua kappalettamme: Lemmennosto, Kun tulis sulho ja Jo nyt luulen luopuvani. Jokainen sai kertoa omia fiiliksiään ja odotuksiaan tulevasta studiopäivästä.

studiossa1.jpg

Lauantai oli mielettömän kaunis ja kesäinen. Studio oli varattu meille koko päiväksi, ja äänityksistä vastanneet Antti Vuori ja Suikki Jääskä ottivat heti ammattimaisesti homman haltuun. Jokainen laulaja sai oman mikin ja kuulokkeet, ja saimme laulaa kuten treeneissä ja keikoillakin: vahvassa kontaktissa toistemme kanssa.

Aika kului kuin siivillä! Olimme kuvitelleet, että joutuisimme laulamaan pätkissä, mutta saimmekin laulaa monta kokonaista ottoa kustakin kappaleesta. Välissä kävimme kuuntelemassa, miltä laulumme kuulosti. Oli hienoa saada konkreettisesti kuulla, kuinka eri nyanssit kuuluivat kussakin vedossa. Saimme myös jokainen kuulla pätkän omista ääniraidoistamme, se oli mielenkiintoista!

studiossa5.jpg
studiossa4.jpg
studiossa2.jpg
Tauoilla ehti ottaa hassuttelukuvia, joissa eläytyminen meni ihan aavistuksen överiksi.

Tauoilla ehti ottaa hassuttelukuvia, joissa eläytyminen meni ihan aavistuksen överiksi.

Välillä kuulokkeista kuului metronomi, urkupiste, oma laulu, muiden laulu ja vielä puhuttuja ohjeita. Ääntä riitti, ja lämpöä! Ja onneksi myös taukoja, sillä jatkuva ääni korvissa väsyttää. Tauoilla hassuttelimme ja otimme lavastettuja starakuvia, missä tulkintaa ei puuttunut!

Vaikka päivä oli pitkä ja studiossa kuuma, oli tunnelma ja fiilis koko ajan kannustava, lämmin ja korkealla! Kännykät tallensivat mahtavia kuvia ja videoita - muun muassa sen, kun äännitimme pelkän bodyperkkaraidan ilman lauluja päivän päätteeksi. Videopätkän voit katsoa Facebook-sivultamme!

Kokemus oli ikimuistoinen, emmekä malta odottaa valmiita biisejämme!

Homma purkissa, nyt jätskille! Potretista puttuu Maria, joka otti kuvan.

Homma purkissa, nyt jätskille! Potretista puttuu Maria, joka otti kuvan.